Kook de penne gaar in gezouten water volgens de instructies op de verpakking.
Mix de halfzongedroogde tomaten en hun olie samen met de basilicum, knoflook, gegrilde pijnboompitten, witte wijnazijn en de helft van de Parmezaanse kaas tot een fijne pesto. Proef en kruid met peper en zout.
Verhit wat olie in een pan en bak de champignons op een hoog vuur in 5 min. knapperig. Kruid met peper en zout. Verhit ondertussen wat olie in een andere pan en roerbak het kippengehakt in 5 min. gaar. Kruid met peper en zout. Giet de pasta af en bewaar een kopje kookvocht. Meng de pesto onder de pasta en voeg eventueel wat kookvocht toe voor een smeuïgere saus. Voeg vervolgens de champignons en het gehakt toe. Serveer met de overgebleven Parmezaanse kaas.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
976 KJ
Vetten
12.00
Fats acid satured
3.10
koolhydraten
18.00
waarvan suikers
2.7
Eiwitten
12.00
salt
1.10
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.