Verwarm de oven voor op 180°C. Breek de harde uiteinden van de groene asperges. Kook ze beetgaar in gezouten water. Halveer de kerstomaatjes.
Kluts de eieren en meng ze met de room en de gemalen emmentaler. Kruid met peper en zout.
Leg de bladerdeegbodem in een taartvorm met het bakpapier, prik het in met een vork en schik hier de asperges in. Leg er wat kervelpluksels en de helft van de tomaatjes op. Giet er het eimengsel over en bak de quiche zo'n 35 min. in de oven. Meng de mosterd met de olijfolie en druppel over de rest van de kervel en de tomaatjes. Serveer de quiche met de salade.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
718 KJ
Vetten
13.00
Fats acid satured
6.40
koolhydraten
8.0
waarvan suikers
2.2
Eiwitten
5.6
salt
0.36
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.