Verwarm de oven voor op 180°C. Verwijder de pitjes van de paprika en snij in blokjes. Hak de zongedroogde tomaten fijn. Stoof de helft van de paprikablokjes kort aan met de zongedroogde tomaatjes in wat olijfolie en kruid met peper en zout.
Meng het gehakt met de gestoofde zongedroogde tomaatjes en de helft van de paprikablokjes, het losgeklopte ei, het paneermeel, de oregano en peper en zout. Maak er mooi gehaktbroodje van (eentje per persoon), leg het in een ovenschaal en bak de gehaktbroodjes 25 min. in de oven.
Pel de knoflook, snij fijn en stoof aan in olijfolie. Doe er de aardappelpuree bij, meng er de veldsla onder en kruid met peper en zout. Serveer met het gehaktbrood en de rest van de paprikablokjes.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
568 KJ
Vetten
8.8
Fats acid satured
3.20
koolhydraten
7.6
waarvan suikers
2.1
Eiwitten
6.7
salt
0.96
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.