Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de aardappelen en kook ze beetgaar in gezouten water. Neem een grote stoofpot en doe hier wat olijfolie in. Snij de stukken preiwit in de lengte en de breedte in twee en leg ze in de stoofpot, kruid met peper en zout. Giet er een beetje water bij en laat aanstoven onder deksel.
Kook intussen de bloemkoolroosjes gaar in gezouten water. Giet het water af en mix de bloemkool fijn samen met de melk. Kruid met peper, zout, nootmuskaat en meng er de geraspte emmentaler onder. Plet de aardappelen tot puree met een beetje melk, peper en zout.
Neem de stukjes preiwit en wikkel ze in de gerookte zalm. Schik ze in een ovenschaal en giet er de bloemkoolsaus over. Werk af met schijfjes geitenkaas en zet de ovenschaal zo'n 15 min. in de oven.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
357 KJ
Vetten
3.8
Fats acid satured
1.9
koolhydraten
7.3
waarvan suikers
3.4
Eiwitten
5.0
salt
0.33
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.