Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking in gezouten water gaar. Snij de shiitake in repen. Snipper de lente-ui en het Spaans pepertje (haal de zaadjes er eerst uit als je het liever wat minder pikant hebt). Plet de knoflook tot moes.
Verwarm een klontje boter in een pan en bak de knoflook en 1/2 van de lente-ui. Voeg na 2 min. de shiitake en de helft van het pepertje toe. Bak in ongeveer 5 min. gaar. Voeg de spinazie toe en roerbak 2 min., of tot de spinazie geslonken is. Voeg de miso en rest van de boter toe en roerbak op een zacht vuur nog 2 min. verder. Besprenkel met het citroensap en kruid royaal met peper.
Giet de noedels af en meng er de sesamolie en sojasaus onder. Voeg de groenten, de rest van het pepertje en de sesamzaadjes toe aan de noedels en meng alles goed dooreen. Verdeel de noedels over kommen en werk af met de overgebleven lente-ui.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
610 KJ
Vetten
5.7
Fats acid satured
2.4
koolhydraten
16.0
waarvan suikers
1.2
Eiwitten
5.9
salt
1.3
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.