Verwarm de oven voor op 200°C. Spreid de frietjes uit op een bakplaat en besprenkel met olie, paprikapoeder, peper en zout. Schuif +/- 25 min. in de hete oven, of tot de frietjes knapperig en goudbruin zijn. Doe de amandelschilfers in een ovenschaal en laat enkele minuten bruinen in de oven. Let op dat ze niet verbranden!
Kruid het vlees met peper en zout. Verhit een klontje boter in een pan en bak de steak, afhankelijk van de dikte, in 5-8 min. saignant. Haal het vlees uit de pan en laat 10 min. rusten onder aluminiumfolie alvorens het in plakjes te snijden. Gril de asperges 3-4 min. in een hete grillpan.
Ontpit de tomaten en snij in kleine blokjes. Snipper het Spaanse pepertje en de lente-ui. Meng samen met een geut olie, de witte wijnazijn, peper en zout dooreen. Serveer de plakjes steak met de asperges en amandelen, frietjes en salsa.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
509 KJ
Vetten
6.4
Fats acid satured
2.0
koolhydraten
8.8
waarvan suikers
4.8
Eiwitten
6.5
salt
0.1
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.