Schil en snij de aardappelen in stukken. Kook in gezouten water in 20-25 min. gaar. Snipper de ui. Plet de knoflook tot moes. Maak de shimeji los.
Verhit een flinke klont boter en een geut olijfolie in een pan. Kruid de vis met peper en zout en bak die in enkele minuten gaar. Haal de vis uit de pan en hou warm. Voeg een nieuw klontje boter toe en stoof de ui en knoflook 1 min. aan alvorens de shimeji en prei toe te voegen. Roerbak 3 min. verder en blus met witte wijn. Draai het vuur wat lager en voeg de room en Parmezaanse kaas toe en laat nog 3 min. zacht pruttelen. Kruid met peper en zout. Leg de vis terug in de pan en lepel er de saus overheen. Laat 1 min. doorwarmen.
Giet de aardappelen af en serveer met de vis en de saus.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
435 KJ
Vetten
5.7
Fats acid satured
3.0
koolhydraten
6.2
waarvan suikers
1.9
Eiwitten
5.4
salt
0.1
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.