Verwarm de oven voor op 200°C. Breng het water aan de kook en los er de bouillon in op. Snipper de ui fijn en plet de knoflook tot moes. Snij de tomaatjes doormidden en leg op een met bakpapier beklede ovenplaat. Besprenkel met olijfolie, peper en zout en rooster 20 min. in de hete oven.
Stoof de ui en knoflook 1 min. aan in een kookpot met olijfolie. Voeg de rijst toe en bak in 2 min. glazig. Blus met de wijn. Voeg, eens de wijn door de rijst opgenomen is, een pollepel groentebouillon toe. Roer regelmatig en voeg een nieuwe pollepel bouillon toe wanneer de rijst droog wordt. Werk zo langzaam alle bouillon op (dit duurt ongeveer 20 min.).
Mix de basilicumblaadjes samen met de rucola, kaas, pijnboompitten en een geut olie tot pesto. Kruid met peper en zout. Meng de pesto, mascarpone en tomaatjes door de gare risotto.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
385 KJ
Vetten
3.8
Fats acid satured
1.1
koolhydraten
11.0
waarvan suikers
1.5
Eiwitten
2.2
salt
0.1
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.