Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de bloemkool in een ovenschotel en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Schuif in de hete oven. Leg de broccoli en peultjes in een andere ovenschotel en besprenkel opnieuw met olijfolie, peper en zout. Schuif na 10 min. ook de oven in en rooster alle groenten nog een kwartier, of tot de randjes bruin en knapperig zijn.
Bereid de polenta in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng er de olijventapenade door. Haal van het vuur en meng er een klontje boter en de helft van de Parmezaanse kaas door. Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.
Meng de rucola met de scheutjes. Breng op smaak met olijfolie, rode wijnazijn, peper en zout. Verdeel de polenta over de borden en werk af met de ovengeroosterde groenten, de frisse salade en de zaden. Serveer met de overgebleven Parmezaanse kaas.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
799 KJ
Vetten
9.5
Fats acid satured
4.5
koolhydraten
19.0
waarvan suikers
1.6
Eiwitten
5.7
salt
0.4
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.