Kook de pasta beetgaar in gezouten water volgens de instructies op de verpakking. Plet de knoflook tot moes. Snij de kerstrostomaten doormidden.
Verhit wat olijfolie in een grote pan en bak de kip in 3 min. goudbruin. Kruid met peper en zout. Haal de kip uit de pan en hou warm. Voeg nu de knoflook toe aan de pan en roerbak 1 min. alvorens de prei toe te voegen. Roerbak 5 min. Voeg de mascarpone, citroensap, -zeste, tomaten, kip en wat kookvocht van de pasta toe. Kruid met peper en zout en laat 10 min. pruttelen.
Giet de pasta af en meng de saus onder de pasta. Serveer met Parmezaanse kaas en pijnboompitten.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
813 KJ
Vetten
8.8
Fats acid satured
4.1
koolhydraten
17.0
waarvan suikers
3.4
Eiwitten
11.0
salt
0.3
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.