Dop de boontjes en snij het uiteinde van de aspergetips. Halveer de boontjes en de aspergetips. Kruid de americain stevig met peper en zout en vorm er burgers van.
Bak de ciabatta af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak de krieltjes goudbruin in boter. Kruid met de rozemarijn, peper en zout. Blancheer de boontjes en de asperges beetgaar in kokend gezouten water. Bak de burgers aan beide kanten in boter op een laag vuurtje.
Meng de boontjes en de asperges met de gebakken krieltjes. Kruid met peper en zout. Schenk er wat olijfolie over. Snij de afgekoelde ciabatta in gelijke stukken, ter grootte van de hamburgers. Snij doormidden. Smeer op de onderkant wat artisjokcrème en leg er een hamburger op. Leg er wat zachte gorgonzola op. Serveer de burgers met de asperge-aardappelsalade.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
594 KJ
Vetten
6.7
Fats acid satured
3.3
koolhydraten
9.8
waarvan suikers
1.3
Eiwitten
9.6
salt
0.4
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.