Verwarm de oven voor op 200°C. Hak de peterselie en de munt fijn. Meng het gehakt met de kruiden en het ei. Kruid met peper en zout. Voeg er paneermeel aan toe tot je balletjes kunt rollen van het gehakt. Rol balletjes ter grootte van een pingpongballetje en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de balletjes een tiental minuten in de hete oven.
Kook ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snij de kerstomaatjes in partjes. Snij de komkommer en de courgette in kleine blokjes. Stoof de courgetteblokjes aan in wat olijfolie op een laag vuurtje. Kruid met peper en zout. Meng de couscous met de groenten, giet er een scheutje olijfolie bij en breng op smaak met peper en zout.
Pers de knoflook uit en meng onder de yoghurt. Kruid naar smaak met citroensap, peper en zout. Serveer de Libanese gehaktballetjes met de couscous en geef er de yoghurtsaus bij.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
533 KJ
Vetten
6.6
Fats acid satured
2.0
koolhydraten
11.0
waarvan suikers
1.4
Eiwitten
7.2
salt
0.5
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.