Schil de aardappelen en snij ze in schijfjes van 1 cm. Kook ze beetgaar, dit duurt niet lang. Snipper de ui. Snij de andijvie in grove repen. Hak de peterselie fijn. Fruit de ui in olijfolie op een zacht vuurtje. Pers er de knoflook bij. Doe er de andijvie bij en laat kort slinken. Haal daarna van het vuur.
Giet de gare aardappelen af. Bak ze samen met de peterselie krokant in wat olijfolie op een laag vuurtje. Bak de boomstammetjes in wat boter gaar op een zacht vuurtje.
Maak ondertussen de witte saus: smelt de boter en doe er bloem bij. Meng goed en bak even aan tot je koekjes ruikt. Schenk er dan geleidelijk aan de melk bij en roer met een garde tot je een homogene saus bekomt. Kruid met peper en zout. Schep de andijvie in de saus. Serveer met de boomstammetjes en de peterselieaardappeltjes.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
469 KJ
Vetten
6.6
Fats acid satured
3.2
koolhydraten
7.0
waarvan suikers
1.7
Eiwitten
4.3
salt
0.33
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.