Kruidig groentestoofpotje met rijst | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Kruidig groentestoofpotje met rijst

Kruidig groentestoofpotje met rijst

Voorbereiding 10 min.
Kook 20 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 10 min.
Kook 20 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Snij de aubergine in blokjes en bestrooi ze met wat zout. Zet 10 min. apart. Kook de rijst gaar in gezouten water volgens de instructies op de verpakking. Snij de tofu in blokjes en kruid met Provençaalse kruiden. Stoof enkele minuutjes aan in wat olijfolie.

  2. Pel de knoflook en de ui en snipper fijn. Snij de tomaat in blokjes. Stoof de gesnipperde knoflook en ui aan in een pan met wat olijfolie. Voeg tofu, de  wortelschijfjes, tomatenblokjes, courgetteblokjes en aubergineblokjes toe en laat 10 min. stoven op een zacht vuur. Kruid met peper, zout en ras el hanout. Bedruppel met wat olijfolie. Voeg het water toe.

  3. Hak de peterselie fijn en meng onder het stoofpotje. Laat nog 10 min. zachtjes stoven. Serveer het stoofpotje met de rijst.

Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 326 KJ
Vetten 2.5
Fats acid satured 0.4
koolhydraten 9.8
waarvan suikers 2.2
Eiwitten 3.1
salt 0.1

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen

Inbegrepen in de box

  • aubergine 1 st
  • rijst 150 g
  • tofu 170 g
  • Provençaalse kruiden 0.5 el
  • teen knoflook 1 st
  • ui 1 st
  • tomaat 2 st
  • wortelschijfjes 110 g
  • courgetteblokjes 125 g
  • ras el hanout 2 el
  • peterselie 6 g

Niet inbegrepen in de box

  • olijfolie
  • water 100 ml
  • peper
  • sel
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen

Inbegrepen in de box

  • aubergine 1 st
  • rijst 150 g
  • tofu 170 g
  • Provençaalse kruiden 0.5 el
  • teen knoflook 1 st
  • ui 1 st
  • tomaat 2 st
  • wortelschijfjes 110 g
  • courgetteblokjes 125 g
  • ras el hanout 2 el
  • peterselie 6 g

Niet inbegrepen in de box

  • olijfolie
  • water 100 ml
  • peper
  • sel