Snij de aubergine in blokjes en bestrooi ze met wat zout. Zet 10 min. apart. Kook de rijst gaar in gezouten water volgens de instructies op de verpakking. Snij de tofu in blokjes en kruid met Provençaalse kruiden. Stoof enkele minuutjes aan in wat olijfolie.
Pel de knoflook en de ui en snipper fijn. Snij de tomaat in blokjes. Stoof de gesnipperde knoflook en ui aan in een pan met wat olijfolie. Voeg tofu, de wortelschijfjes, tomatenblokjes, courgetteblokjes en aubergineblokjes toe en laat 10 min. stoven op een zacht vuur. Kruid met peper, zout en ras el hanout. Bedruppel met wat olijfolie. Voeg het water toe.
Hak de peterselie fijn en meng onder het stoofpotje. Laat nog 10 min. zachtjes stoven. Serveer het stoofpotje met de rijst.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
326 KJ
Vetten
2.5
Fats acid satured
0.4
koolhydraten
9.8
waarvan suikers
2.2
Eiwitten
3.1
salt
0.1
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.