Verhit de oven voor op 200°C. Snij de krieltjes doormidden en leg in een ovenschotel. Besprenkel met olijfolie, peper en zout en schuif 25-30 min. in de hete oven.
Snij de selder schuin in 0,5 cm dikke stukjes. Snij de appel in 4 en verwijder het klokhuis alvorens ze in dunne plakjes te snijden. Hak het Spaans pepertje fijn (ontzaad als u niet van spicy houdt). Meng de selder, appel en pepertje samen met een geutje azijn en 1/6 van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit een klontje boter in een grote pan op een middelhoog vuur en bak de brochettes in ongeveer 10-12 min. goudbruin. Snij ondertussen de olijven in ringetjes en hak de peterselie fijn. Meng met het citroensap, de olijven en de overige olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de brochettes met de olijvenvinaigrette, seldersalade en krieltjes.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
464 KJ
Energie
110 kcal
Vetten
5.4
Fats acid satured
1.5
koolhydraten
8.1
waarvan suikers
3.0
Eiwitten
7.1
salt
0.6
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.