Breng het water aan de kook en los er de bouillon in op. Snipper de ui. Verwarm olie in een kookpot en fruit de ui 3 min. Voeg de prei toe en roerbak nog eens 3 min. Voeg nu ook de rijst toe en bak in 1 min. glazig. Blus met de wijn. Voeg een pollepel bouillon toe. Roer regelmatig en voeg een nieuwe pollepel toe zodra de rijst droog wordt. Werk zo alle bouillon op en blijf regelmatig roeren. Dit duurt ongeveer 20 min.
Verhit olie in een grote antikleefpan op een middelhoog vuur en bak de chorizo krokant. Haal uit de pan en voeg de zoete aardappelblokjes toe aan het vet van de chorizo. Roerbak 5 min. Hak de rozemarijn fijn en voeg toe. Roerbak nog eens 5 min. Kruid met peper en zout.
Meng de Parmezaanse kaas en de helft van de zoete aardappel en chorizo door de risotto. Kruid met peper. Verdeel over de borden en werk af met de overige zoete aardappel en chorizo.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
315 KJ
Energie
75 kcal
Vetten
3.0
Fats acid satured
1.1
koolhydraten
8.6
waarvan suikers
1.1
Eiwitten
2.6
salt
0.5
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.