Haal de boter uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Verhit de oven voor op 190°C.
Snij de venkel met een vaste hand of met behulp van een mandoline in dunne plakken van ongeveer 3 mm. Snij de chipolata in stukken van 3 cm. Hak de pecannoten grof. Plet de knoflook tot moes en meng met de room. Meng de chipolata, venkel en noten en schik in een ovenschaal. Giet er het roommengsel overheen. Kruid met peper en zout. Meng de panko met de boter en geritste tijm en verdeel over de schotel. Zet 25-30 min. in de hete oven.
Schil de aardappelen en snij in stukken. Kook in ongeveer 20 min. gaar. Snij de tomaten in stukken. Verhit een scheut olie in een steelpan of kookpot en stoof de tomaten 5 min. aan. Giet het water van de aardappelen af en voeg ze toe aan de tomaten. Stamp samen met een klontje boter, peper, zout en nootmuskaat tot een stoemp en serveer met de crumble.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
611 KJ
Energie
147 kcal
Vetten
10.0
Fats acid satured
3.5
koolhydraten
8.8
waarvan suikers
1.7
Eiwitten
4.9
salt
0.5
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.