Verhit de oven op 180°C. Kook de penne volgens de instructies op de verpakking in gezouten water gaar. Smeer de ricotta in een dikke laag uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Rasp er de zeste van de citroen overheen en kruid met peper en zout. Besprenkel met honing en schuif 15 à 20 min., of tot de ricotta goudbruin is, in de warme oven.
Snij de courgette in dunne halve maantjes en snij de kerstomaten doormidden. Verhit wat olijfolie in een grote pan over een middelhoog vuur en bak de courgette in 5 min. gaar. Voeg tijdens de laatste minuut de kerstomaatjes toe. Kruid met peper en zout.
Mix de waterkers, het basilicum, de pijnboompitten, Parmezaanse kaas, het citroensap, de olijfolie en kookvocht (ongeveer 12 ml per persoon) tot een gladde pesto. Breng op smaak met peper en zout. Meng samen met de groenten door de pasta. Schep op borden en verdeel er de ricotta overheen.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
660 KJ
Energie
157 kcal
Vetten
6.6
Fats acid satured
2.1
koolhydraten
18.0
waarvan suikers
3.2
Eiwitten
6.0
salt
0.2
Cliquez sur les ingrédients de la recette pour plus de détails sur les allergènes