Zoete aardappelroerbak met eitje en yoghurtsaus | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Zoete aardappelroerbak met eitje en yoghurtsaus

Zoete aardappelroerbak met eitje en yoghurtsaus

Voorbereiding 10 min.
Kook 20 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 10 min.
Kook 20 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Snij de lente-ui in ringen en plet de knoflook tot moes.

  2. Verhit wat olijfolie in een grote pan over een middelhoog vuur en stoof de lente-ui 1 min. aan. Voeg de knoflook toe en stoof nog 1 min. Voeg de zoete aardappel toe en roerbak 5 min. Voeg de prei toe en gaar 5 min., of tot ze zacht is. Kruid met peper en zout. Giet de voorgekookte aardappeltjes in de pan. Maak kuiltjes en breek er telkens een ei in. Kruid de eieren met peper en zout en kruimel er de feta overheen. Zet een deksel op de pan en laat het ei 5 min. stollen. Het eigeel mag nog lopend zijn.

  3. Hak de peterselie fijn en meng samen met wat olijfolie door de yoghurt. Kruid met peper en zout. Serveer de roerbak met de yoghurtsaus.

Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 437 KJ
Energie 104 kcal
Vetten 5.4
Fats acid satured 2.2
koolhydraten 9.9
waarvan suikers 3.3
Eiwitten 3.6
salt 0.2

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen

Inbegrepen in de box

  • lente-ui 2 st
  • knoflook 1 st
  • zoete aardappel 220 g
  • prei 170 g
  • aardappel 300 g
  • ei 2 st
  • feta 50 g
  • peterselie 6 g
  • Griekse yoghurt 120 g

Niet inbegrepen in de box

  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen

Inbegrepen in de box

  • lente-ui 2 st
  • knoflook 1 st
  • zoete aardappel 220 g
  • prei 170 g
  • aardappel 300 g
  • ei 2 st
  • feta 50 g
  • peterselie 6 g
  • Griekse yoghurt 120 g

Niet inbegrepen in de box

  • olijfolie
  • peper
  • zout