Schil en snij de aardappelen in stukken. Kook in 25 min. gaar. Snij de champignons in grote stukken en plet de knoflook tot moes. Hak het basilicum en de peterselie fijn.
Verhit een klontje boter in een pan, kruid het vlees met peper en zout en bak 2 min. aan elke zijde (de gaartijd hangt af van de dikte) voor een saignant resultaat. Haal uit de pan en laat 10 min. rusten onder aluminiumfolie. Snij het vlees in repen.
Meng de kruiden met de citroenrasp- en het -sap, olijfolie en de knoflook. Breng op smaak met peper en zout. Verhit een klont boter in een pan en bak op een hoog vuur de champignons in 3 min. gaar. Kruid met peper en zout. Schep de champignons door de gremolata. Giet het water van de aardappelen af en stamp samen met een klont boter, Parmezaanse kaas, melk, peper, zout en nootmuskaat tot een smeuïge puree. Serveer met het vlees, de kruidenboter en de champignons.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
422 KJ
Energie
101 kcal
Vetten
5.3
Fats acid satured
2.8
koolhydraten
5.5
waarvan suikers
0.6
Eiwitten
7.3
salt
0.2
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.