Verhit de oven op 200°C. Schil de pastinaak en snij in frietjes. Spreid uit over een bakplaat en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Schuif 20 min., of tot de frietjes goudbruin zijn, in de oven. Meng het currypoeder met de mayonaise. Snipper de sjalot.
Zet 3 bordjes klaar. Een met bloem, een met losgeklopt ei en een met paneermeel. Kruid de vis met peper en zout. Haal nu de vis eerst door de bloem, dan door het ei en vervolgens door het paneermeel. Werk zo alle vis op. Verhit een klontje boter in een pan over een middelhoog vuur en bak de vis in enkele minuten aan beide kanten goudbruin. Let op dat je de vis niet overgaart!
Meng de sjalot met de radijs en de veldsla. Maak de salade aan met olijfolie, azijn, peper en zout. Serveer met de vis, currymayonaise en pastinaakfrietjes.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
570 KJ
Energie
136 kcal
Vetten
7.7
Fats acid satured
2.1
koolhydraten
9.4
waarvan suikers
2.6
Eiwitten
6.3
salt
0.2
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.