Verhit de oven voor op de hoogst mogelijke stand (230°C indien mogelijk). Snij de bietjes in partjes en snipper de dille. Schil en snij de ui in dunne halve maantjes en laat 10 min. weken in koud water. Snij de Hervekaas in dunne plakjes.
Verhit een pannetje op een middelhoog vuur en rooster de amandelschilfers in ongeveer 5 min. goudbruin. Let op dat ze niet verbranden! Mix de amandelschilfers samen met de Parmezaanse kaas, rucola, knoflook, balsamicoazijn en olijfolie tot een pesto. Kruid met peper en zout. Bestrijk de pizzabodem met een dun laagje pesto en beleg met de boerenkool en plakjes kaas. Kruid met peper en zout. Schuif 5 min., of tot de pizza gaar is, de oven in.
Giet het water van de ui af en meng samen met de bietjes en dille. Maak aan met olijfolie, rode wijnazijn, peper en zout. Serveer de pizza met de bietjessalade.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
985 KJ
Energie
235 kcal
Vetten
12.0
Fats acid satured
4.7
koolhydraten
21.0
waarvan suikers
2.2
Eiwitten
8.1
salt
1.3
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.