Verhit de oven op 200°C. Spreid de zoete aardappelfrietjes uit over een bakplaat, besprenkel met olijfolie, peper en zout en schuif 20 min., of tot de frietjes goudbruin zijn, in de hete oven.
Verhit een grillpan op een hoog vuur. Laat de pan goed heet worden. Snij ondertussen de aubergine in plakken van 1 cm. Leg de plakken aubergine in de grillpan en gril in 10 min. aan beide kanten gaar.
Verhit een klontje boter in een pan op een middelhoog vuur en bak de rundsburgers in ongeveer 10 min. gaar. Mix het basilicum met de mayonaise. Snij de tomaten in plakjes. Haal het vlees uit de pan en hou warm. Rooster in dezelfde pan, met een nieuw klontje boter, de hamburgerbroodjes krokant. Besmeer de broodjes met de mayonaise en beleg met de burger, aubergine, tomaat en rucola. Serveer met de frietjes.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
843 KJ
Energie
202 kcal
Vetten
13.0
Fats acid satured
2.5
koolhydraten
14.0
waarvan suikers
5.5
Eiwitten
6.5
salt
0.4
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.