Verhit de oven op 200°C. Snij de paprika in grove stukken en leg samen met de broccoliroosjes en wortelschijfjes op een bakplaat. Besprenkel met olijfolie, peper en zout. Schuif 20 min., of tot de groenten gaar zijn, in de warme oven. Schil en snij de aardappelen in stukken en kook gaar in gezouten water in ongeveer 20 à 25 min. Voeg tijdens de laatste kookminuut de spinazie toe.
Snij de kip in gelijke stukken en wentel door het sesamzaad. Rijg de kip aan spiesjes. Verhit wat olie in een pan en bak de spiesjes in ongeveer 10 min. gaar op een middelhoog tot laag vuur.
Meng een scheutje olijfolie met de honing en kappertjes. Haal de groenten uit de oven en overgiet met het honingmengsel. Meng goed. Giet de aardappelen af en stamp samen met een klont boter, peper, zout en nootmuskaat tot een puree. Serveer samen met de spiesjes en de geroosterde groenten.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
476 KJ
Energie
114 kcal
Vetten
6.2
Fats acid satured
2.0
koolhydraten
6.4
waarvan suikers
2.2
Eiwitten
7.4
salt
0.4
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.