Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de penne volgens de instructies op de verpakking in gezouten water gaar. Leg de bloemkoolroosjes op een bakplaat en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Meng goed dooreen en rooster in ongeveer 20 min. knapperig in de hete oven. Voeg tijdens de laatste 5 min. de hazelnoten toe.
Rooster het venkelzaad 1 min. in een droge pan over een middelhoog vuur. Hak ze nadien grof. Voeg de uitgelekte zongedroogde tomaten (hou de olie bij), kappertjes en de cayennepeper toe en hak tot een grove pasta (relish). Schep deze pasta in een kommetje en voeg de olie van de zongedroogde tomaten toe. Breng op smaak met peper en zout.
Meng de relish met de afgegoten penne. Meng er vervolgens de gescheurde basilicumblaadjes, hazelnoten en de bloemkoolroosjes doorheen. Serveer met een handje rucola en Parmezaanse kaas.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
917 KJ
Energie
218 kcal
Vetten
9.9
Fats acid satured
2.3
koolhydraten
23.0
waarvan suikers
3.6
Eiwitten
8.0
salt
0.7
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.