Verwarm de oven voor op 200°C en bak het brood af volgens de instructies op de verpakking. Schil en snij de wortels, aardappelen en selder in blokjes van 1 cm. Snipper de ui. Verhit olie in een kookpot en stoof de ui 2 min. aan. Voeg de wortel en selder toe en stoof 2 min. verder. Giet er het water overheen en voeg het bouillonblokje, de aardappelen en de rozemarijn toe. Breng zacht aan de kook.
Maak ondertussen de balletjes. Meng in een kom het gehakt met het ei, paneermeel, de helft van de Parmezaanse kaas, peper en zout. Meng goed dooreen en rol tot balletjes ter grootte van een walnoot. Verhit wat olie in een pan over een hoog vuur en bak de balletjes in 5 min. bruin. Haal uit de pan en voeg toe aan de bouillon. Laat 15 min. pruttelen.
Haal de rozemarijn uit de soep en verdeel over de borden. Serveer met de overgebleven Parmezaanse kaas en het stokbrood.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
418 KJ
Energie
99 kcal
Vetten
5.3
Fats acid satured
1.9
koolhydraten
8.0
waarvan suikers
1.9
Eiwitten
5.7
salt
0.5
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.