Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de colombokruiden met het paprikapoeder, de bruine suiker, peper en zout. Voeg de olijfolie toe en meng goed dooreen. Leg de kippenvleugeltjes op een met bakpapier beklede ovenplaat en bestrijk ze langs beide kanten met de marinade. Schuif in de oven en bak in ongeveer 25-30 min. gaar.
Ontzaad de paprika en snij in stukken. Leg de paprika, pastinaak- en zoete aardappelblokjes en de rozemarijn in een ovenschotel. Besprenkel met olijfolie, peper en zout en schuif 20-25 min., of tot de groenten gaar en knapperig zijn, in de hete oven. Schil de aardappelen, snij in stukken en kook in ongeveer 20 min. in gezouten water gaar.
Giet de aardappelen af en stamp met een klontje boter, een snuf nootmuskaat, peper en zout tot een smeuïge puree. Serveer met de kippenvleugeltjes en de ovengroenten.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
476 KJ
Energie
113 kcal
Vetten
5.2
Fats acid satured
2.2
koolhydraten
10.0
waarvan suikers
2.4
Eiwitten
5.9
salt
0.2
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.