Verwarm de oven voor op 180°C. Mix de sardientjes en hun olie, de rozijnen, de munt en de helft van de ui tot een grof geheel. Kruid met peper en zout. Meng er het paneermeel door. Rol het mengsel tot balletjes ter grootte van een walnoot. Leg ze in een ovenschotel, bestrijk met olijfolie en bak in ongeveer 15-20 min. gaar.
Verhit wat olijfolie in een kookpot. Stoof de overgebleven ui 1 min. aan en voeg dan de orzo toe. Roerbak 1 min. en blus met de tomatensaus en eenzelfde hoeveelheid water. Roer regelmatig en voeg na 5 min. nogmaals eenzelfde hoeveelheid water toe. Kruid met peper en zout en laat ongeveer 15-20 min. garen (voeg extra water toe indien nodig).
Snij de kerstomaten doormidden en voeg tijdens de laatste 5 min. kooktijd toe aan de orzo. Serveer de orzo met een handje rucola en de sardineballetjes.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
582 KJ
Energie
139 kcal
Vetten
4.8
Fats acid satured
1.0
koolhydraten
16.0
waarvan suikers
3.2
Eiwitten
6.5
salt
0.4
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.