Schil en snij de aardappelen in stukken. Kook, samen met de broccoliroosjes, in 25 min. gaar. Breng het water aan de kook en los er de bouillon in op. Laat er de porcini 10 min. in weken. Snipper de ui.
Verwarm wat olijfolie in een sauspan en stoof de ui en de tot moes geplette knoflook 2 min. Voeg de tijm, porcini en groentebouillon toe en laat 5 min. pruttelen. Haal de tijm uit de saus en mix glad. Snij de kastanjechampignons in schijfjes. Verhit wat olijfolie in een pan en bak de verse champignons in enkele minuten gaar. Kruid met peper en zout en voeg toe aan de saus.
Verhit wat olie in een pan en bak de balletjes rondom rond bruin. Giet de aardappelen af en stamp met wat boter, peper, zout en nootmuskaat tot een puree. Serveer met de balletjes en de saus.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
390 KJ
Energie
93 kcal
Vetten
5.5
koolhydraten
1.7
koolhydraten
6.0
waarvan suikers
1.3
Eiwitten
3.6
salt
0.3
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.