Schil en snij de aardappelen en wortels in stukken. Kook ze, in gezouten water, gaar in 25 min. Schil de appelen en verwijder het klokhuis. Snij in stukken. Verhit de boter en een klein beetje water en stoof het fruit, over een laag vuur in 15 min. gaar. Roer af en toe.
Verhit een klontje boter in een pan en bak de worsten over een laag vuur in ongeveer 10 min. gaar. Haal ze uit de pan en hou ze warm. Verwijder het overtollige vet en blus de pan met het water. Voeg het bouillonblokje toe en schraap de bakresten van de bodem. Los de maïzena op in een klein beetje water en voeg toe aan de pan. Laat de saus even indikken en breng op smaak met peper en zout.
Giet de aardappelen af en stamp met wat boter, peper, zout en nootmuskaat tot een grove stoemp. Stamp ook de appelen en peren tot moes. Serveer met de worst, saus en stoemp.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
411 KJ
Energie
98 kcal
Vetten
4.9
Fats acid satured
2.5
koolhydraten
8.9
waarvan suikers
4.2
Eiwitten
4.0
salt
0.5
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.