Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de krieltjes doormidden, leg ze in een ovenschotel en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Bak in 25 min. gaar.
Breng water aan de kook. Dop de boontjes en blancheer in 4- 5 min. beetgaar. Snipper de ui en plet de knoflook tot moes. Verhit wat olie in een kookpot en stoof de ui en knoflook 1 min. aan. Voeg het tomatenconcentraat toe en roerbak 1 min. verder. Voeg de uitgelekte boontjes, gehakte tomaten en ras el hanout toe en laat 10 min. sudderen.
Verhit een klontje boter en een geut olijfolie in een pan. Kruid de dunne lende met peper en zout en duw de rozemarijnnaaldjes in het vlees. Leg het vlees in de pan en bak in ongeveer 5 min. (afhankelijk van de dikte van het vlees) saignant. Haal uit de pan en laat het vlees 5 min. rusten onder aluminiumfolie alvorens het aan te snijden. Serveer het vlees met de krieltjes en de boontjes.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
450 KJ
Energie
107 kcal
Vetten
6.1
Fats acid satured
2.5
koolhydraten
6.3
waarvan suikers
1.6
Eiwitten
6.3
salt
0.1
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.