Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de romanescoroosjes in een ovenschotel en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Bak in 20-25 min. knapperig en gaar. Hak de hazelnoten grof en voeg tijdens de laatste 5 min. toe aan de ovenschotel.
Schil de zoete aardappel en snij in stukken. Kook, in gezouten water, in ongeveer 20 min. gaar. Kook de linzen volgens de instructies op de verpakking gaar.
Hak de peterselie fijn. Verhit de boter in een klein sauspannetje. Laat lichtbruin worden en voeg dan de peterselie, kappertjes, pilipili en limoensap toe. Proef en breng op smaak met peper en zout. Giet de zoete aardappelen af en stamp samen met een klontje boter, peper, zout en nootmuskaat tot een smeuïge puree. Verdeel de puree over de borden, lepel er de linzen overheen. Leg vervolgens de romanescoroosjes en hazelnoten op de linzen en werk af met de botersaus.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
562 KJ
Energie
135 kcal
Vetten
7.1
Fats acid satured
2.7
koolhydraten
12.0
waarvan suikers
3.0
Eiwitten
3.8
salt
0.2
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.