Verwarm de oven en een ovenplaat voor op de hoogst mogelijke stand (minimum 220°C).
Maak de boschampignons proper met een borsteltje en snij grote exemplaren in kleinere stukken. Meng ze samen met de geritste tijm, boerenkool, tot moes geplette knoflook, salie, balsamicoazijn en een flinke geut olijfolie. Kruid met peper en zout en meng goed dooreen zodat alles onder een dun laagje olie zit.
Rol de pizzabodem uit op het werkblad en beleg met het boerenkool-paddenstoelenmengsel. Schuif de pizza voorzichtig met het bakpapier op de hete ovenplaat en bak in ongeveer 10 min. knapperig. Snij ondertussen de kerstomaten doormidden, meng met de rucola en maak aan met olijfolie, peper en zout. Snij de burrata in stukken. Haal de pizza uit de oven en verdeel er de burrata overheen. Serveer met de rucolasalade.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
387 KJ
Energie
93 kcal
Vetten
7.2
Fats acid satured
1.1
koolhydraten
3.6
waarvan suikers
2.7
Eiwitten
2.5
salt
0.3
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.