Schil de aardappelen en snij in dikke schijfjes. Kook in gezouten water in ongeveer 20 min. beetgaar. Dop de boontjes. Snipper de sjalot.
Breng water aan de kook en blancheer de boontjes 4-5 min., of tot ze beetgaar zijn. Bak ondertussen de blinde vinken in een pan met wat boter in ongeveer 10-15 min. Giet de boontjes af. Verhit een klontje boter in een kookpot en stoof de sjalot 1 min. aan. Voeg het gerookt spek toe en roerbak 2 min. alvorens de boontjes en de mosterd toe te voegen. Meng goed dooreen en laat 2 min. doorwarmen. Kruid met peper en zout.
Giet de aardappelen af. Verhit een flinke klont boter in een grote pan en bak de patatjes in 10 min. aan beide kanten goudbruin. Kruid met peper en zout. Serveer met het vlees, de pickles en de boontjes.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
484 KJ
Energie
116 kcal
Vetten
6.7
Fats acid satured
3.1
koolhydraten
6.2
waarvan suikers
1.4
Eiwitten
7.1
salt
0.6
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.