Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking gaar. Rasp de gember, plet de knoflook tot moes en hak de koriander fijn. Meng het gehakt met de gember en de helft van de knoflook, vissaus, sambal oelek en koriander. Rol tot balletjes ter grootte van een walnoot en leg op een met bakpapier beklede ovenplaat. Schuif 20 min. in de hete oven.
Schil de komkommer met een dunschiller in linten, tot aan de zaadlijst. Snij de shiitake in repen. Verhit olie in een pan en stoof de spinazie in 3 min. gaar. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan, voeg opnieuw wat olie toe en roerbak de shiitake in 3-4 min. gaar. Kruid met peper en zout.
Meng de overgebleven sambal oelek, vissaus en koriander met de suiker, het limoensap en water. Schep de gekookte rijst in kommen en verdeel er de balletjes en groenten overheen. Werk af met de dressing.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
630 KJ
Energie
151 kcal
Vetten
8.7
Fats acid satured
2.8
koolhydraten
12.0
waarvan suikers
1.1
Eiwitten
5.8
salt
0.6
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.