Schil en snij de aardappelen in stukken. Kook in gezouten water in 25 min. gaar. Schil de wortelen en snij in stukken. Stoom of kook in 10-12 min. beetgaar. Hak de dragon fijn en plet de knoflook tot moes.
Verhit een klontje boter in een pan. Kruid de filets met peper en zout en leg op de velkant in de pan. Draai na 3 min. het vuur iets lager en draai de filets om. Gaar nog 3 min., of tot de filets gaar zijn. Meng de olie met de azijn, honing, de helft van de knoflook, kaneel, peper en zout. Meng deze dressing onder de wortels.
Haal het vlees uit de pan en hou warm. Verwijder het overtollige vet en voeg een klontje boter toe. Voeg de overgebleven knoflook en dragon toe en roerbak 1 min. Voeg dan de spinazie toe en laat 2 min. slinken. Blus met room. Laat 2 min. pruttelen. Kruid met peper en zout en mix glad. Stamp de aardappelen met boter, peper, zout en nootmuskaat tot puree.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
454 KJ
Energie
108 kcal
Vetten
5.7
Fats acid satured
3.1
koolhydraten
7.7
waarvan suikers
2.2
Eiwitten
5.9
salt
0.2
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.