Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking in gezouten water net niet gaar. Rooster de walnoten enkele minuten in een droge pan op een laag vuur en hak ze grof.
Snij de champignons in kwartjes. Verhit wat olijfolie in een pan en bak de champignons in 3-5 min. bruin over een hoog vuur. Mix de walnoten samen met de helft van de Parmezaanse kaas, knoflook, het basilicum, de uitgelekte paprika, geutje olijfolie, balsamicoazijn, peper en zout tot een pesto.
Giet de pasta af, maar bewaar een aantal eetlepels van het kookvocht. Doe de pasta terug in de kookpot en voeg de pesto, mascarpone, champignons, de zeste van de citroen en een beetje van het kookvocht toe. Verhit over een laag vuur en meng tot de mascarpone gesmolten is en je een homogene saus hebt. Serveer met de overgebleven Parmezaanse kaas.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
925 KJ
Energie
220 kcal
Vetten
10.0
Fats acid satured
3.7
koolhydraten
24.0
waarvan suikers
2.3
Eiwitten
8.1
salt
0.3
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.