Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de pastinaakfrietjes in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Bak in ongeveer 20-25 min. goudbruin en knapperig.
Ontpit en snij de dadels in kleine stukken. Snij de groene olijven in ringetjes. Plet de knoflook tot moes. Verhit wat olijfolie in een pan. Kruid het vlees met peper en zout en bak het vlees in ongeveer 4 min. (afhankelijk van de dikte van het vlees) net gaar. Haal het vlees uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
Verwijder het overtollige vet uit de pan en zet op een laag vuur. Blus met witte wijn en voeg de dadels, kappertjes en vocht, groene olijven, knoflook, bruine suiker en oregano toe. Laat de saus 5 min. pruttelen. Roer regelmatig. Kruid met peper en zout. Snij het vlees in repen en lepel er de saus overheen. Serveer met de pastinaakfrietjes.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
607 KJ
Energie
146 kcal
Vetten
7.6
Fats acid satured
2.2
koolhydraten
9.9
waarvan suikers
6.5
Eiwitten
6.6
salt
0.3
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.