Taboulé met rozijnen en balletjes van lamsgehakt | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Taboulé met rozijnen en balletjes van lamsgehakt

Taboulé met rozijnen en balletjes van lamsgehakt

Voorbereiding 15 min.
Kook 15 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 15 min.
Kook 15 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Kook de couscous beetgaar in gezouten water. Was de komkommer en snij in blokjes. Laat de rozijnen 10 min. weken in een beetje water.

  2. Pel de rode ui en snij in ringen. Snij de tomaten in stukjes. Meng het lamsgehakt met het paneermeel en het ei. Pel de knoflook en snipper fijn. Hak de peterselie en de munt fijn. Meng de fijngesnipperde knoflook met de helft van de fijngesnipperde peterselie en munt onder het lamsgehakt. Kruid met peper en zout. Rol er balletjes van en bak ze goudbruin in de pan.

  3. Meng de couscous met de rozijnen, de komkommerblokjes, tomaten en de rode ui. Meng er de rest van de peterselie en de munt onder en kruid met ras el hanout, peper, zout en wat olijfolie. Serveer met de lamsballetjes.

Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 620 KJ
Energie 148 kcal
Vetten 5.6
Fats acid satured 1.9
koolhydraten 15.0
waarvan suikers 2.4
Eiwitten 9.5
salt 0.2

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen

Inbegrepen in de box

  • couscous 150 g
  • komkommer 0.5 st
  • rozijnen 25 g
  • rode ui 0.5 st
  • tomaat 1 st
  • lamsgehakt 300 g
  • ei 1 st
  • knoflook 1 st
  • peterselie 6 g
  • munt 6 g
  • ras el hanout 1 tl

Niet inbegrepen in de box

  • paneermeel 1.5 el
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen

Inbegrepen in de box

  • couscous 150 g
  • komkommer 0.5 st
  • rozijnen 25 g
  • rode ui 0.5 st
  • tomaat 1 st
  • lamsgehakt 300 g
  • ei 1 st
  • knoflook 1 st
  • peterselie 6 g
  • munt 6 g
  • ras el hanout 1 tl

Niet inbegrepen in de box

  • paneermeel 1.5 el
  • olijfolie
  • peper
  • zout