Schil de aardappelen en de wortelen. Snij ze in grove stukken en kook ze gaar in gezouten water. Giet het water af, haal de aardappelen en de wortelen uit de kookpot en doe wat olijfolie in de pot.
Pel en snipper de ui, voeg toe aan de kookpot met olijfolie en laat even stoven. Voeg de aardappelen en de wortelen toe, samen met de laurier en de tijm, en laat 10 min. aanstoven. Bak intussen de chipolata's.
Haal de laurier uit de pot. Plet de aardappelen en de wortelen tot een grove puree en breng op smaak met peper en zout. Lepel de puree op de borden, serveer met de chipolata's en werk af met de groentechips.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
379 KJ
Energie
90 kcal
Vetten
3.0
Fats acid satured
0.5
koolhydraten
9.3
waarvan suikers
3.3
Eiwitten
5.6
salt
0.42
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.