Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de aardappelen in met een mesje maar zorg ervoor dat de aardappel mooi heel blijft. Leg de hasselback-aardappeltjes in een ovenschaal en bedruppel ze met olijfolie. Zet ze zo'n 15 min. in de oven.
Leg intussen de zalmfilet op een vel bakpapier. Snij de citroen in schijfjes en leg de citroenschijfjes op de zalm. Kruid met peper en zout en voeg de peterselie en de paprikareepjes toe. Sluit de papillot en laat ze zo'n 18 min. garen in de oven.
Bestrooi de hasselback-aardappeltjes na de eerste 15 min. met de pecorino en de gedroogde Provençaalse kruiden. Zet ze nog 15 min. extra in de oven bij de zalm. Serveer de papillot van zalm met de hasselback-aardappeltjes en de salademengeling die je aanmaakt met wat peper, zout en olijfolie.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
510 KJ
Energie
122 kcal
Vetten
7.4
Fats acid satured
1.4
koolhydraten
6.6
waarvan suikers
1.1
Eiwitten
7.1
salt
0.16
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.