Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de krieltjes doormidden, leg met de rozemarijn in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Schuif 25 min. in de hete oven.
Snij de champignons in stukken en hak de dragon fijn. Kruid de kip met peper en zout. Verhit een klontje boter in een pan en bak de kipfilet in 10 min. gaar. Verhit in een andere pan een klontje boter en roerbak, over een hoog vuur, de champignons 2 min. Voeg de paprikareepjes toe en bak 2-3 min. verder, of tot de groenten gaar zijn. Voeg de dragon toe en kruid met peper en zout.
Haal de gare kip uit de pan en hou warm. Verwijder het overtollige vet en voeg een nieuw klontje boter toe aan de pan. Voeg de room, de mosterd en het bouillonblokje toe en schraap de bakresten los. Kruid met peper en zout en laat inkoken tot de gewenste dikte. Snij de kip in plakjes en serveer met de saus, krieltjes en groenten.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
392 KJ
Energie
94 kcal
Vetten
4.5
Fats acid satured
1.7
koolhydraten
6.5
waarvan suikers
1.6
Eiwitten
6.8
salt
0.3
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.