Verwarm de oven voor op de hoogst mogelijke stand (minimum 220°C). Schil en snij de rode ui in flinterdunne halve maantjes. Rits de tijm en meng de zure room met een snuf peper en zout.
Rol het deeg uit en besmeer met een laagje zure room. Beleg vervolgens met de rode ui, spekblokjes, tijm en gemalen kaas. Leg op de hete bakplaat en bak in ongeveer 7 à 10 min. gaar.
Snipper de lente-ui. Meng de mosterd, witte wijnazijn, honing en olijfolie tot een vinaigrette. Meng er de lente-ui onder en kruid met peper en zout. Snij de slaharten overlangs in kwarten. Meng de vinaigrette vlak voor het serveren onder de slaharten. Serveer onmiddellijk met de flammkuchen.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
958 KJ
Energie
229 kcal
Vetten
14.0
Fats acid satured
6.1
koolhydraten
18.0
waarvan suikers
1.5
Eiwitten
7.0
salt
1.1
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.