Schil en snij de aardappelen in stukken en kook samen met de broccoliroosjes, in gezouten water, in 20 min. gaar.
Giet de witte bonen af, spoel ze onder koud stromend water en laat uitlekken. Snij de kerstomaatjes in kwartjes en meng ze samen met een geut olijfolie, de helft van het citroensap en peper en zout dooreen.
Verhit een klontje boter in een pan. Kruid de vis met peper en zout en bak in 2-3 min. aan beide kanten goudbruin. Haal de vis uit de pan en hou warm. Voeg een nieuw klontje boter, het overgebleven citroensap en de kappertjes toe. Schraap de bakresten los en kruid met peper en zout. Giet de aardappelen af en stamp met een klontje boter, snuf nootmuskaat, peper en zout tot een grove stoemp. Serveer samen met de vis, kappertjesboter en bonenslaatje.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
368 KJ
Energie
88 kcal
Vetten
3.0
Fats acid satured
1.0
koolhydraten
7.9
waarvan suikers
1.2
Eiwitten
6.1
salt
0.2
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.