Schil en snij de aardappelen in stukken. Kook ze samen met de knolselder, in gezouten water, in 20 min. zacht.
Mix het basilicum met de olijfolie en de helft van de knoflook glad. Kruid met peper en zout. Snipper de sjalot. Verhit een klontje boter in een pan en stoof de sjalot en overgebleven knoflook 1 min. aan. Maak de shimeji los en voeg toe aan de pan. Roerbak in 2-3 min. gaar. Breng op smaak met peper, zout en pili pili.
Breng water met een flinke geut azijn aan de kook. Zet het vuur uit en maak een draaikolk in het water. Breek een per een de eitjes in een tas en laat ze een voor een in het draaiende water glijden. Laat 3 min. koken. Haal de eieren uit het water en laat uitlekken. Giet de aardappelen af en stamp met een klontje boter, nootmuskaat, peper en zout tot puree. Serveer met de shimeji, basilicumolie en werk af met een eitje en sesamzaadjes.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
480 KJ
Energie
115 kcal
Vetten
7.4
Fats acid satured
1.9
koolhydraten
8.0
waarvan suikers
0.5
Eiwitten
3.2
salt
0.2
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.