Schil en snij de aardappelen in stukken en kook in ongeveer 20 min. gaar in gezouten water.
Snipper de ui en plet de knoflook tot moes. Breng het water aan de kook en los er de bouillon in op. Verhit wat olijfolie in een stoofpot en stoof de ui 1 min. aan. Voeg de knoflook toe en stoof 1 min. verder. Voeg de paprikareepjes toe en roerbak 2 min. alvorens de gehakte tomaten en bouillon toe te voegen. Kruid met peper, zout, paprikapoeder en cayennepeper. Verhit wat boter in een pan. Snij de worst in stukken en bak in 2 min. rondomrond bruin. Voeg toe aan de kookpot met groenten en laat 15 min. pruttelen over een zacht vuur.
Snipper de peterselie. Giet de aardappelen af en stamp met een klontje boter, peper en zout tot een puree. Serveer met de goulash en peterselie.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
396 KJ
Energie
95 kcal
Fats acid satured
Vetten
5.3
Fats acid satured
2.1
koolhydraten
7.3
waarvan suikers
2.1
Eiwitten
4.0
salt
0.6
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.