Spruitjesrisotto met pancetta-crumble | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Spruitjesrisotto met pancetta-crumble

Spruitjesrisotto met pancetta-crumble

Voorbereiding 10 min.
Kook 20 min.
Moelijkheid Middelmatig
Voorbereiding 10 min.
Kook 20 min.
Moelijkheid Middelmatig
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Breng het water aan de kook en los er de bouillon in op. Snipper de ui. Verwarm olie in een kookpot en fruit de ui 2 min. aan. Voeg de rijst toe en bak in 1 min. glazig. Blus met de wijn. Voeg een pollepel bouillon toe. Roer regelmatig en voeg een nieuwe pollepel toe zodra de rijst droog wordt. Werk zo alle bouillon op en blijf regelmatig roeren zodat de rijst niet aan de bodem van de pot begint te kleven. Dit duurt ongeveer 20 min.

  2. Snij de spruitjes in kwartjes. Verhit olie in een grote braadpan en roerbak de spruitjes over een middelhoog vuur in 5-7 min. knapperig. Leg de pancetta op een met bakpapier beklede ovenplaat en schuif 2-3 min. in de hete oven, of tot ze krokant zijn.

  3. Kruid de risotto met peper en meng er de kaas en de helft van de spruitjes door. Verdeel over de borden en werk af met de overgebleven spruitjes en verkruimelde pancetta.

Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 375 KJ
Energie 90 kcal
Vetten 2.9
Fats acid satured 0.9
koolhydraten 11.0
waarvan suikers 1.0
Eiwitten 2.8
salt 0.8

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen

Inbegrepen in de box

  • gevogeltebouillon 1.5 st
  • ui 0.5 st
  • risottorijst 200 g
  • witte wijn 100 ml
  • spruitjes 400 g
  • pancetta 6 st
  • Parmezaanse kaas 25 g

Niet inbegrepen in de box

  • water 750 ml
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • bakpapier
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen

Inbegrepen in de box

  • gevogeltebouillon 1.5 st
  • ui 0.5 st
  • risottorijst 200 g
  • witte wijn 100 ml
  • spruitjes 400 g
  • pancetta 6 st
  • Parmezaanse kaas 25 g

Niet inbegrepen in de box

  • water 750 ml
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • bakpapier