Breng gezouten water aan de kook. Dop de sperzieboontjes en blancheer ze 3-5 min. Ze moeten nog knapperig zijn. Snipper de sjalot.
Verhit een klontje boter in een kookpot en stoof de sjalot 1 min. aan. Voeg de courgette toe en roerbak 2 min. Voeg dan de sperzieboontjes toe en roerbak nog eens 2 min. Meng er harissa, peper en zout onder en laat nog 1 min. doorwarmen. Verhit een flinke klont boter in een grote pan en bak de aardappelen in 10 min. goudbruin.
Wikkel het spek rond de zalm. Verhit een klontje boter in een pan en bak de zalm over een middelhoog vuur 2 min. aan beide kanten. Serveer de zalm met de aardappelen en de groenten.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
474 KJ
Energie
113 kcal
Vetten
6.8
Fats acid satured
1.8
koolhydraten
6.1
waarvan suikers
1.1
Eiwitten
6.7
salt
0.2
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.