Zalm met krokant spekjasje, gebakken patatjes en sperzieboontjes met harissa | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Zalm met krokant spekjasje, gebakken patatjes en sperzieboontjes met harissa

Zalm met krokant spekjasje, gebakken patatjes en sperzieboontjes met harissa

Voorbereiding 15 min.
Kook 15 min.
Moelijkheid Middelmatig
Voorbereiding 15 min.
Kook 15 min.
Moelijkheid Middelmatig
  1. Breng gezouten water aan de kook. Dop de sperzieboontjes en blancheer ze 3-5 min. Ze moeten nog knapperig zijn. Snipper de sjalot.

  2. Verhit een klontje boter in een kookpot en stoof de sjalot 1 min. aan. Voeg de courgette toe en roerbak 2 min. Voeg dan de sperzieboontjes toe en roerbak nog eens 2 min. Meng er harissa, peper en zout onder en laat nog 1 min. doorwarmen. Verhit een flinke klont boter in een grote pan en bak de aardappelen in 10 min. goudbruin.

  3. Wikkel het spek rond de zalm. Verhit een klontje boter in een pan en bak de zalm over een middelhoog vuur 2 min. aan beide kanten. Serveer de zalm met de aardappelen en de groenten.

Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 474 KJ
Energie 113 kcal
Vetten 6.8
Fats acid satured 1.8
koolhydraten 6.1
waarvan suikers 1.1
Eiwitten 6.7
salt 0.2

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen

Inbegrepen in de box

  • sperzieboontjes 200 g
  • sjalot 0.5 st
  • courgette 200 g
  • harissa 1 tl
  • aardappel 400 g
  • zalm 2 st
  • gerookt ontbijtspek 4 st

Niet inbegrepen in de box

  • boter
  • peper
  • zout
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen

Inbegrepen in de box

  • sperzieboontjes 200 g
  • sjalot 0.5 st
  • courgette 200 g
  • harissa 1 tl
  • aardappel 400 g
  • zalm 2 st
  • gerookt ontbijtspek 4 st

Niet inbegrepen in de box

  • boter
  • peper
  • zout