Verwarm de oven voor op 180°C. Schil en snij de rode ui in halve maantjes, hak de rozemarijn fijn en snij de citroen doormidden. Spreid de pompoenblokjes, ui, rozemarijn en citroen op een bakplaat uit en besprenkel met olijfolie, peper, zout en pili pili (volgens eigen smaak). Schuif 20-25 min. in de oven. Voeg tijdens de laatste 5 min. de pompoenpitten toe. Kook de spaghetti beetgaar in gezouten water volgens de instructies op de verpakking.
Plet de knoflook tot moes. Verhit wat olie in een grote pan over een middelhoog vuur en stoof de knoflook 1 min. aan. Voeg de boerenkool toe en roerbak in 5 min. knapperig.
Giet de spaghetti af. Haal de pompoen uit de oven en knijp er de gekaramelliseerde citroen over uit. Let op dat je je niet verbrandt! Meng de pompoen samen met de boerenkool en een geut olijfolie door de pasta en serveer met Parmezaanse kaas.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
636 KJ
Energie
151 kcal
Vetten
5.1
Fats acid satured
1.6
koolhydraten
19.0
waarvan suikers
2.3
Eiwitten
6.2
salt
0.2
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.