Verwarm de ovengrill voor. Kook de pasta beetgaar in gezouten water volgens de instructies op de verpakking. Snij de spruitjes en champignons in kwartjes. Hak de bieslook fijn.
Verhit wat boter over een middelhoog vuur en bak de spruitjes in 5 min. knapperig. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan en voeg een nieuw klontje boter toe. Bak nu de champignons in 5 min. gaar. Kruid met peper en zout.
Laat de boter in een sauspannetjes smelten. Voeg de bloem toe en roerbak 1-2 min. tot je een koekjesgeur ruikt. Voeg al roerend de melk toe. Voeg nu de helft van de kaas toe en roer tot je een mooi gebonden saus hebt. Breng op smaak met citroensap, nootmuskaat, peper en zout. Meng de kaassaus samen met de ham, bieslook en groenten onder de macaroni. Doe alles in een ovenschaal en bestrooi met de overgebleven kaas. Schuif 10 min. onder de hete grill.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
603 KJ
Energie
143 kcal
Vetten
5.7
Fats acid satured
3.3
koolhydraten
14.0
waarvan suikers
2.8
Eiwitten
8.1
salt
0.4
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.